Запазете вашият час онлайнгр. София, кв.Редута, ул. Велчо Атанасов 40гр. София, кв.Редута, ул. Юндола 3Красотата е наша мисия
Студио за красота Ивон

Базов курс по част от професия „Фризьор“

1,800 лв.

Запишете се на базов курс по част от професия „Фризьор“ към Център за професионално обучение Ивон за упражняване на професия “Фризьор” и за отваряне на собствен салон за красота.

Преподаватели:

  • Симона Лянгова
  • Ивон Векилова

Курс по ФРИЗЬОРСТВО

включва теоретико-практическо обучение, с акцент върху практическата подготовка

Фризьорството изкуство датира от дълбока древност. Необяснимо защо в днешно време това древно изкуство се подценява и се смята за „най-лесната работа“. В нашите ширини битува мнението, че всеки може да стане за около месец велик фризьор. Самата професия е трудоемка, изисква определена доза талант, много сериозно обучение, сръчност, креативност, физическа издръжливост и много труд.
Ние от Център за професионално обучение към Студио Ивон не можем да ви обещаем, че за месец ще станете велик фризьор, но можем да обещаем, че след изкаран курс при нас, вие ще можете да подстригвате дамско, мъжко или детско, да правите различни видове сешоари, ще разбирате от колористика и по-важното – ще ви вдъхнем кураж и увереност, които са много важни особено в началото на вашата кариера.
За тези, които имат смелостта да се захванат с тази професия, ние от екипа на Студио Ивон ще дадем всичко от себе си. А тези, които вложат най-много старание – ще бъдат възнаградени като станат част от нашия екип!

Курсът се провежда от квалифицирани преподаватели и е подходящ за напълно начинаещи, които искат да усвоят необходимите знания, умения и компетентности за работа като фризьор. Целта му е да подготви кандидатите за самостоятелна работа в салон за красота, а издавания държавен документ дава право на завършилите да практикуват професията на територията на страната и Европейския съюз. Обучението се провежда индивидуално или в малки групи от двама до трима човека, с персонално внимание и подход към всеки един от Вас, като часовете са съобразени със свободното време на курсистите.

Обучението се провежда в реална работна среда , а практическите занимания се провеждат с професионална техника, инструменти и продукти, заедно с всички необходими консумативи и материали за курса.

Какво ще научите по време на курса?

✔️ Правила и инструкции за безопасна работа на работното място.
✔️ Хигиена и организация на работното място.
✔️ Работа с инструменти и препарати.
✔️ Предоставяне на услугата мъжко и дамско подстригване.
✔️ Измиване на глава.
✔️ Видове дамски подстрижки- късо, черта, каре, стъпаловидно, етажирано.
✔️ Технологии при мъжко подстригване
✔️ Видове подстрижки – високо, средно, ниско, „албатрос“, „сасон“.
✔️ Детско подстригване.
✔️ Видове детски подстригвания, според възрастовите особености.
✔️ Основни принципи при подстригване на деца.
✔️ Прилагане на различни техники на работа.
✔️ Технологична последователност. Подстригване на момчета и момичета.
✔️ Предоставяне на услугата обезцветяване на коса.
✔️ Колористика и боядисване на коса.                                                                                                                                                           ✔️ Удължаване и сгъстяване на коса

80% от часовете, заложени в учебната програма са за практическо обучение, което ще се проведе в салоните на Студио „Ивон Стил 2“ ООД, гр. София.Курсът приключва с изпит в две части – част по теория на професията и част по практика на професията. Успешно завършилтие обучението и положилите изпити по теория и практика получават Удостверение за професионално обучение, обр. 3-37 от МОН и Europass.

 

Продължителност: 222 часа/ 37 учебни дни

Място на обучение:  гр. София, ул. Велчо Атанасов № 40, Салон за красота на „Ивон Стил 2“ ЕООД

Преподаватели: Ивон Делчева

Форма на обучение: дневна/ вечерна

Цена на обучението: 1800.00 лв.

Начин на плащане: в брой или по банков път

Старт: по запитване

За начални дати, график и стартиране на курса свържете се с нас!

Телефон за връзка: 0895 923 008

 

Необходими документи за включване в квалификационен курс

  1. Копие от вашата диплома за средно или по-високо образование или Удостоверение за завършен Х клас, или Удостоверение за завършен първи гимназиален етап на средното образование.
  2. Медицински документ (карта за предварителен медицински преглед),че професията не е противопоказна за вашето здраве, издадена от личен лекар.
  3. Данни от вашата лична карта (трите имена, ЕГН, място на раждане, адрес на местоживеене) за попълване на личния ви картон за избрания от вас квалификационен курс.
  4. Снимка 1 брой, паспортен формат.
  5. Платена вноска за избрания курс на обучение.

 

Други обучения

Go to Top